Ar gebėjimas programuoti - tai svarbi mūsų ateities dalis?

 Ar gebėjimas programuoti - tai svarbi mūsų ateities dalis?

Vaikų programavimo akademijos įkūrėja Monika Katkutė mano, kad netolimoje ateityje technologinis išprusimas gyvenimo aprašymuose bus toks pat įprastas ir normalus, kaip šiuo metu užsienio kalbos mokėjimas.

Jos teigimu, vaikams būtina parodyti ne tik, kad kompiuteris ir kitos technologijos veikia, bet ir kaip jos veikia. Jausdami mūsų paramą ir pasitikėjimą jie galės išspręsti problemas, kurios yra per sudėtingos šių laikų žmonėms. 

„Jei vaikui patinka morkos ir pamokote jį užauginti morką, tuomet turite taip pat galvoti ir apie kompiuterius: ne tik parodyti, kad jis yra, bet ir padėti suvokti, kaip kompiuteris veikia. Neverta nuogąstauti, kad jiems tai per sudėtinga, reikia labiau pasitikėti vaikais. Būtent jie į problemas gali pažvelgti kitu kampu, todėl jei paliksime juos technologijų procesų kūrimo paraštėse, nesuteiksime daug naudingos informacijos ir savos aplinkos suvokimo“, – sako M. Katkutė, kartu su „Microsoft“ prisidedanti prie tarptautinės Europos Sąjungos (ES) iniciatyvos „eSkills for Jobs 2016“. Jos tikslas – atkreipti visuomenės dėmesį į el. įgūdžių trūkumą ir jų naudą profesiniame bei asmeniniame gyvenime. 

Pranešime žiniasklaidai rašoma, kad šiuo metu M. Katkutė vadovauja „Bit&Byte“ kūrybinių technologijų akademijai, kurioje kartu su kolegomis 6-12 metų vaikus moko technologinių vingrybių, pradedant programavimu, baigiant iliustracijų kūrimu, siekiant užauginti naują, perspektyvią ir kūrybišką technologų kartą Lietuvoje: „Mintis gimė iš noro prisidėti prie mūsų visuomenės klestėjimo ir augimo bei iš mano patirties dirbant technologijų srityje. Matome, kokių įgūdžių šiuo metu trūksta rinkoje, kokie įgūdžiai bus reikalingi ateityje, kokie talentai reikalingi ne tik Lietuvoje, bet ir visame pasaulyje, todėl puikiai suprantame kokius talentus augindami savo mažoje šalyje galėtume kurti didžiausią pridėtinę vertę.“

Plačiau skaitykite mūsų partnerių puslapyje.

Jei manote, kad ir Jūs norėtumėte pradėti programuoti - prašome registruotis!







Comments

Popular posts from this blog

Geriausi programavimo kursai pigiau tik šiandien!